Ipari Gépi Tanulás Vállalatoknak (sajtóközlemény)

A VITAREX STÚDIÓ Szolgáltató Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem „Az EUREKA programban való magyar részvétel támogatása” pályázati konstrukció keretében a 2019-2.1.1-EUREKA-2020-00016 azonosítószámú pályázati projektjüket sikeresen megvalósították.

A projekt megvalósításának kezdete 2021. június 1., a befejezési ideje pedig 2024. május 31. volt.

Az „Ipari Gépi Tanulás Vállalatoknak” című pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 63 861 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Támogatási intenzitása: 91,23%.

A VITAREX STÚDIÓ Szolgáltató Kft. a konzorcium vezetőjeként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 29 806 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, a támogatás intenzitása 82,9%. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 22 050 000 Ft és a Debreceni Egyetem
12 005 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültek, a támogatás intenzitásuk 100%.

A Vitarex Stúdió Kft. elsődleges projektbeli feladata az esettanulmány fejlesztése és a szoftver implementálása volt. A projekt kezdetén a Vitarex felmérte a szoftveres és gépi tanulási igényeket, kiválasztotta a futtató hardvert és specifikálta az implementálandó szoftvereket. A Vitarex elkészítette a Tartás Pajtás fantázianevű eszközt, és a projekt során folyamatosan tesztelte és javította az alkalmazást. Ezen túlmenően, a Vitarex kidolgozott és implementált olyan módszereket és eljárásokat, amelyek segítettek a gépi tanulási algoritmusok hibáinak azonosításában és javításában. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) kulcsfontosságú szerepet játszott az esettanulmányok valós helyzetekben történő, védőnők bevonásával való tesztelésében és értékelésében. A védőnők részletes visszajelzéseket gyűjtöttek a szoftver használhatóságáról és hatékonyságáról, értékelték az alkalmazás szakmai működését, biztosítva, hogy a végeredmény a gyakorlati alkalmazásban is helytálló legyen.

A BME a projekt során a gépi tanulási modellek megvalósításában és az adatok kezelésében játszott kulcsszerepet. A csapat feladatai közé tartozott az adatgyűjtés és tisztítás, a gépi tanulási modellek tervezése és implementálása, valamint a hibás adatpontok detektálása. A BME kidolgozta azt a DVC alapú adatverzió-kezelő rendszert, amely lehetővé tette a nagy mennyiségű adathalmazok hatékony tárolását és kezelését. A projekt során a BME tanácsadást nyújtott a gépi tanulási modellek értelmezhetőségével kapcsolatban, és közreműködött a modell hibajavításában. Ezen tevékenységek révén a BME jelentősen hozzájárult az MLOps infrastruktúra kialakításához.

A Debreceni Egyetem az orvosszakmai támogatásért volt felelős. Az egyetem szakértői kidolgozták a gerincferdülés vizsgálatához szükséges szakmai követelményeket. Az egyetem munkatársai fényképes adatbankot rögzítettek, amelyek a gépi tanulási modellek betanításához szolgáltak alapul. Ezen adatok segítségével a Debreceni Egyetem támogatta a modell fejlesztését.

A 2019-2.1.1-EUREKA-2020-00016 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, „Az EUREKA programban való magyar részvétel támogatása” 2019-2.1.1-EUREKA pályázati program finanszírozásában valósult meg.

A projektről további információ a konzorciumban résztvevőktől kérhető:

VITAREX STÚDIÓ Kft.
Név: Dr. Gulyás Gábor György
E-mail cím: [email protected]
Honlap: https://vitarex.hu/iml4e-projekt/

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Név: Dr. Kovács Tibor
E-mail cím: [email protected]

Debreceni Egyetem
Név: Prof. Dr. Zsuga Judit
E-mail cím: [email protected]
Honlap: https://old.nk.unideb.hu/hu/magyar-fejlesztesu-egeszsegugyi-eszkoz-szurheti-ki-gerincferdulest

További termékeink és szolgáltatásaink

Stefánia Nyilvántartó Rendszer

Egyedi fejlesztésű alkalmazások

Lakáj Társasházkezelő Rendszer