Stefánia a nyilvántartó rendszer, mely a védőnőkről és iskolaorvosokról gondoskodik

Stefánia logó

Újdonságok!

Szülői kérdőívek, új státuszok, rizikó kérdőívek érdeklik? A legjobb helyen jár.


2017. szeptember 1-jétől kezdve már az új módszertan szerint kell elvégezni a státuszvizsgálatokat. Az új leletek nagyobb dokumentációs terheket rónak a védőnőkre, de a Stefániával természetesen ezek elkészítése is gyerekjáték. További részletekért görgessen lejjebb!

Árajánlat kérés

Villámgyors dokumentáció a Stefániával

A Stefánia nem csak egy számítógépes program – tizenöt év fejlesztés tapasztalatai csiszolták hatékonnyá, és a védőnőktől és iskolaorvosoktól érkező visszajelzések alapján a szoftvert mind a mai napig folyamatosan továbbfejlesztjük. A Stefánia segítségével az adminisztrációs idő a felére csökkenthető!

Tablet és okostelefon alkalmazás

Nincs többé szükség a látogatás előtti nyomtatásra, a jegyzetek készítésére és az utólagos dokumentációra: a felhasználók okostelefonon és táblagépen is végezhetik a dokumentációt az ingyenes applikációnknak köszönhetően. Felkeltettük érdeklődését? További Stefánia okostelefonon és tableten.

Jelentés készítés

Programunk minden hatályos területi és iskolai jelentés elkészítésére képes. Megfelelően vezetett dokumentáció esetén a jelentéseket fél perc alatt elkészíti a számítógép, így jelentős időmegtakarítást eredményez.

Egyszerű használat

A program működése gyorsan és könnyen elsajátítható, használata egyszerű. Ha mégis elakadna, telefonos ügyfélszolgálatunkon bármikor szívesen állunk rendelkezésére!


Árajánlat kérés

Ha a programunk felkeltette érdeklődését, ide kattintva kérje online árajánlatunkat! Az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár!

Stefánia szakmai hírfolyam

Facebook oldalunkat követve mindig naprakész lehet a Stefániával kapcsolatos hírekkel, újdonságokkal kapcsolatban. Csatlakozzon hozzánk még ma!

A Stefániáról bővebben

Egyszeri adatbevitel, többszöri megjelenés a törzslapokon

A dokumentációban rendre ismétlődő adatokat elegendő egyszer beírni a számítógépbe, ami alapján a gép számtalan törzslapot, kiegészítő nyomtatványt, jelentést tud elkészíteni. Nincs többé több órás dokumentáció, nem kell munka után is bent maradni.

Vizsgálati eredmények kitöltése egy gombnyomásra

Védőnői státusz vizsgálat, szülői kérdőívek kitöltése és kinyomtatása fél perc alatt, automatikus percentil számítás, látogatásoknál előre elkészített szövegek használata rendkívüli mértékben felgyorsítja a napi munkát. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Jelentések elkészítése egy gombnyomásra

Területi és iskolai jelentések, egyéb kimutatások elkészítése gyerekjáték. A jelentésekben lévő ellenőrző felülettel pillanatok alatt ellenőrizhető a kiszámolt adatok helyessége, a korábban készített jelentések bármikor újra megnyithatóak.

Területi, iskolai és vegyes körzetek

A program mind területi, mind iskolai, mind vegyes körzetek teljes dokumentációját ellátja külön költség nélkül, ezek között a gondozott adatok szabadon átadhatóak, az előzmények bármikor visszakereshetőek. Gyermek gondozott adatok küldése az iskolavédőnőnek? Nem probléma! 17 éves várandós teljes dokumentációjának küldése a területi védőnőnek? Stefániával ez sem gond.

Születés dokumentálása egy perc alatt

Sosem volt még ilyen egyszerű és pontos egy szülés/születés dokumentációja. A születési értesítő betöltésével automatikusan dokumentálásra kerül az anyára, gyermek(ek)re és családra vonatkozó minden információ.

Automatikus munkanapló mind területen, mind iskolában

A munkanaplót nem szükséges külön vezetni – az elvégzett dokumentációs feladatokkal együtt a Stefánia nyilvántartja mind az elvégzett munkát, mind a ráfordított időt. Ezen adatok alapján mind területen, mind iskolában pontos jelentések készíthetőek pillanatok alatt, a korábbi tevékenységek kényelmesen visszanézhetőek tetszőleges ideig.

Csoportos adatrögzítés, módosítás

Egyszerre több személynél elvégzett feladatoknál nincs szükség egyenkénti dokumentációra – különösen fontos funkció ez az iskolákban (oltások, tisztasági vizsgálat, stb. felvétele egy egész osztálynyi gyereknek egy perc alatt!), de területi gondozásban is hasznos segédeszköz.

Gondozott adatok elektronikus küldése, fogadása

A Stefániát használó védőnők egymás között villámgyorsan cserélhetnek adatot – a gondozottak teljes kórtörténete és dokumentációja egy perc alatt az ország másik végében dolgozó kolléganőnél lehet – nincs nyomtatás, postaköltség, több hetes várakozás!

Iskolaorvosi szolgáltatások

Az iskolavédőnők munkáját megkönnyítendő, programunk iskolaorvosi szolgáltatásokkal is rendelkezik, a rugalmas dokumentáció és munkavégzés segítése érdekében. Ezek közé tartoznak a különféle leletek, beutalók, munkavállalói törzslap elkészítése, betegforgalmi napló vezetése.

Minimális számítástechnikai ismereteket igényel

A program használatához nem kell informatikusnak lenni – aki elboldogul egy szövegszerkesztővel, vagy e-mailezik, az a Stefániát is könnyedén fogja tudni használni. A program fejlesztése során különösen magas prioritást élvez a különféle funkciók felhasználóbarát kialakítása, egyszerű érthetősége.

A megszokott nyomtatványok megtalálhatóak a programban

A program elsajátítását, és a későbbi dokumentációt is nagyban megkönnyíti, hogy a képernyőn ugyanazok a megszokott dokumentumok is megjeleníthetőek, amikkel papír alapon már korábban találkozott mindenki. Gyermek törzslap, terhes törzslap, iskolások törzslapja, státuszvizsgálat, szülői kérdőív – minden a megszokott formában, bármikor kinyomtathatóan.

Teljesen papírmentes dokumentáció

A Stefánia nem csak a hivatalos védőnői dokumentáció vezetésére alkalmas, hanem egy szkenner, vagy multifunkciós nyomtató segítségével a gondozott által hozott leleteket, zárójelentéseket, bármilyen egyéb dokumentumot lehetőség van a számítógépen tárolni, a gondozotthoz csatolva. Nincs több fénymásolás, papír és tinta pazarlás, nem kell a szekrényben kiegészítő dokumentációkat tárolni a számítógép mellett.

Támogatás

Folyamatos frissítések, újdonságok a védőnői igényeknek megfelelően. Barátságos segítségnyújtás telefonon és e-mailben is. Ingyenes és folyamatos oktatási, továbbképzési lehetőségek országszerte!

Adatmentés korábban használt programból

Más programot használ, és sok évnyi adat van már a számítógépen? Nem probléma, át tudjuk emelni a Stefániába – nincs szükség újragépelésre!

Kiegészítő alkalmazás okostelefonra és táblagépre

Dokumentáció a parkban, napfényben sütkérezve? A Stefániával még ez is lehetséges! Okostelefonos alkalmazásunkkal bármikor elérhetőek, módosíthatóak, rögzíthetőek a gondozott adatok, és ezek automatikusan áttöltésre kerülnek a számítógépen futó Stefánia programba (mintha ott lettek volna begépelve). A Stefániában megszokott kényelmi funkciók a mobil eszközön is elérhetőek.

EESZT adatszolgáltatás

A Stefánia EESZT által akkreditált iskolaegészségügyi szoftver. Nem csak a jogszabályban meghatározott minimális adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíti, hanem hozzáférést biztosít a gondozottak kórtörténetéhez (Eseménykatalógus), a kiadott e-receptekhez, stb. Az EESZT adatszolgáltatás teljesen automatikusan működik a Stefániában, nem jelent extra adminisztrációs kényszert!

eBeutaló

Készíthető papír alapú, vagy elektronikus beutaló, utóbbi természetesen az EESZT-be kerül rögzítésre.

Eseti ellátás

A gondozottakhoz rögzíthetők eseti ellátás események, amelyekről igazolást (nyomtatványt) lehet készíteni, valamint automatikusan bekerülnek az EESZT térbe is.

Betegforgalmi napló

A programban rögzített ellátásokról a Stefánia automatikusan vezeti a betegforgalmi naplót, ami így további dokumentációs terhet nem jelent.

Testnevelési csoportbesorolás

A gondozottakhoz egyszerűen rögzíthető testnevelési csoportbesorolás, amelyről lista is készíthető.

Egyszeri adatbevitel, többszöri megjelenés a törzslapokon

A dokumentációban rendre ismétlődő adatokat elegendő egyszer beírni a számítógépbe, ami alapján a gép számtalan törzslapot, kiegészítő nyomtatványt, jelentést tud elkészíteni. Nincs többé több órás dokumentáció, nem kell munka után is bent maradni.

Vizsgálati eredmények kitöltése egy gombnyomásra

Iskolai vizsgálat, előzetes vagy időszakos szakmai alkalmassági vizsgálat kitöltése és kinyomtatása néhány kattintással, automatikus percentil számítás, pozitív és negatív státuszoknál előre elkészített sablonszövegek használata rendkívüli mértékben felgyorsítja a napi munkát. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Jelentések elkészítése egy gombnyomásra

Iskolai jelentések, egyéb kimutatások (például szakorvosi vizsgálatra beutaltak listája, gondozott kórtörténet) elkészítése gyerekjáték. A jelentésekben lévő ellenőrző felülettel pillanatok alatt ellenőrizhető a kiszámolt adatok helyessége, a korábban készített jelentések bármikor újra megnyithatóak.

Csoportos adatrögzítés, módosítás

Egyszerre több személynél elvégzett feladatoknál nincs szükség egyenkénti dokumentációra – különösen fontos funkció ez az iskolákban, például kampányoltás dokumentációjának rögzítésekor.

Minimális számítástechnikai ismereteket igényel

A program használatához nem kell informatikusnak lenni – aki elboldogul egy szövegszerkesztővel, vagy e-mailezik, az a Stefániát is könnyedén fogja tudni használni. A program fejlesztése során különösen magas prioritást élvez a különféle funkciók felhasználóbarát kialakítása, egyszerű érthetősége.

A megszokott nyomtatványok megtalálhatóak a programban

A program elsajátítását, és a későbbi dokumentációt is nagyban megkönnyíti, hogy a képernyőn ugyanazok a megszokott dokumentumok is megjeleníthetőek, amikkel papír alapon már korábban találkozott mindenki. Iskolások törzslapja, Munkavállalók egészségügyi törzslapja, 16 éves záróvizsgálat – minden a megszokott formában, bármikor kinyomtathatóan.

Teljesen papírmentes dokumentáció

A Stefánia nem csak a hivatalos iskolaorvosi dokumentáció vezetésére alkalmas, hanem egy szkenner, vagy multifunkciós nyomtató segítségével a gondozott által hozott leleteket, zárójelentéseket, bármilyen egyéb dokumentumot lehetőség van a számítógépen tárolni, a gondozotthoz csatolva. Nincs több fénymásolás, papír és tinta pazarlás, nem kell a szekrényben kiegészítő dokumentációkat tárolni a számítógép mellett. Az EESZT-ben rögzített egészségügyi dokumentumok is bármikor megtekinthetők, nincs szükség azok papír alapú bekérésére.

Megtakarítások a Stefániával

A Stefánia program nem csak megkönnyíti a védőnők munkáját, de a lecsökkent adminisztrációs időnek és a hatékonyabb munkavégzésnek köszönhetően számtalan területen lehet pénzt és időt megtakarítani vele.

Időmegtakarítás a Stefániával

A Stefániával körülbelül felére csökken az adminisztrációs idő a hagyományos, papír alapú dokumentációhoz képest. A felszabadult időben a védőnő így több figyelmet tud szentelni más fontos területeknek, mint például az egészséges életmódra nevelés, a gondozottak látogatása vagy önmaga továbbképzése, amelyek végső soron az egész település hasznára válnak.

Adminisztrációs költségek csökkenése

A Stefánia használatával jelentős költségcsökkentés érhető el a drága, nehezen beszerezhető törzslapok, illetve a különböző nyomtatványok, jelentések kinyomtatatásával, fénymásolásával együtt járó költségek megszűnésével.

Egyéb hivatalos nyomtatványok

A munkával járó többi hivatalos nyomtatvány vezetése, kinyomtatása is feleslegessé válik, a jelentéseket kiszámolja a számítógép, és ha van rá lehetőség, akkor elektronikus módon is elküldhetőek, így nem kell őket kinyomtatni.

Nyomtatás, fénymásolás

A Stefániába épített korszerű megoldások lehetővé teszik, hogy a gondozottak által behozott egyéb dokumentációkat (pl. zárójelentések, leletek, stb.) szkenner segítségével a gépen tárolja a védőnő. Ezáltal nincs szükség az ilyen papírok folyamatos fénymásolására, amivel szintén jelentős összegek takaríthatóak meg éves szinten. Minden, a Stefániában előállítható nyomtatvány elkészíthető PDF verzióban is, tehát megfelelő esetben a kinyomtatásuk elhagyható.

Postaköltség

Mivel mind a gondozott adatok, mind a program által elkészíthető összes nyomtatvány előállítható elektronikus formában is, ezért ezek továbbíthatóak e-mailben is. Ezáltal jelentős mennyiségű postaköltség takarítható meg, főleg az olyan területeken, ahol rendszeres a családok költözése.

Gépigény

A Stefánia gépigényét igyekszünk a lehető legalacsonyabban tartani, ugyanakkor folyamatosan fejlesztjük, korszerű funkciókkal is ellátjuk a programot.

Régi gépek támogatása

A Stefánia minimális hardver és szoftver igénye az alábbiak szerint alakul:

 • Core i3-330M vagy hasonló CPU
 • 4 GB RAM
 • 10 GB szabad lemezterület
 • 1366×768 képernyő felbontás
 • Windows 8.1
 • Bekapcsolt Windows Update (a frissítések folyamatos telepítése minden Windows verziónál követelmény)

Ennél régebbi, vagy gyengébb hardveren a Stefánia használata nem támogatott, de elképzelhető, hogy működik. Természetesen a megfelelő felhasználói élmény érdekében azt javasoljuk, hogy amennyiben lehetőség van rá, érdemes egy korszerű gépet beszerezni a program futtatásához.

Figyelem!

A Windows XP és a Windows Vista hivatalos támogatását 2017. október 1-jével, a Windows 7 SP1 támogatását pedig 2022. február 1-jével megszüntettük! Ezután a Stefánia támogatott használatához minimum Windows 8.1 operációs rendszer szükséges.

Új gépek támogatása

Windows 11, 64 bit? Természetesen nem probléma! A Stefánia kiválóan működik a legkorszerűbb asztali Windows verziókon is.

Okostelefonos kiegészítő

Az okostelefonon és táblagépen használható kiegészítő alkalmazásunk jelenleg Androidos készülékeken érhető el, minimum 2.3-as Android szükséges a használatához. A számítógép és a mobil eszköz között adatok szinkronizálása Wi-Fi kapcsolaton keresztül történik, tehát a kiegészítő használatához a tanácsadóban vezetéknélküli kapcsolat megléte szükséges.

Hálózat

Több számítógép van a tanácsadóban, vagy hálózatban vannak a telephelyek? A Stefániával ezt a lehetőséget is ki lehet használni. A szerverként használt gép lehet egyszerre kliens is (tehát lehet rajta dolgozni), de dedikált szerver (pl. VPS) is használható erre a célra, ha van megfelelően kiépített infrastruktúra. Domain környezet sem akadály, a felhasználók azonosítása történhet AD ellenében is, de természetesen a hiánya sem jelent problémát.

Biztonsági mentés

A programhoz mellékelt „Adatok mentése” segédprogram teljes körű biztonsági mentést tud készíteni a programban tárolt adatokról, ami alapján a program mentéskori állapota 100%-ban visszaállítható. A mentés készülhet:

  • helyi meghajtóra (pl. felhőbe szinkronizáláshoz)
  • pendrive-ra
  • hálózati meghajtóra

A mentés a Windows Feladatütemezővel tetszőlegesen ütemezhető, paraméterezhető. Minden biztonsági mentés 256 bites titkosítással rendelkezik, így illetéktelenek nem tudják azt megnyitni, visszaállítani.

Hasznos linkek meglévő felhasználóinknak