Beszámoló a Budapest MLOps legutóbbi eseményéről

A Budapest MLOps Meetup utolsó találkozóját október 10-én tartottuk a Prizma Event Budapest helyszínén, Dr. Gábor Gulyás (Vitarex) és Miklós Tóth (NTP-MI Coalition) szervezésében. Az eseményt a Neumann Technology Platform (NTP) támogatta, és az IML4E projekt is nagyban hozzájárult a program szakmai sikeréhez.

Az esemény nyitóbeszédét Kása Ferenc, a Neumann Technológiai Platform MI szakdiplomatája tartotta, a programot pedig Gábor Gulyás, a Vitarex ügyvezetője moderálta, aki egyben az esemény házigazdája is volt.

Az esemény előadásai a gépi tanulásra, de azon belül is különösen a MLOps-ra összpontosítottak. Az első előadásban György Móra (Superlinked, adattudós) beszélt az adat vektorizálás, valamint vektorokra összpontosító adatbázis szolgáltatások előnyeiről és kihívásairól. Egy rövid szünet után Janis Lapins (Spicetech, adattudós) mutatta be az ML rendszerek virtuális validációjára irányuló megközelítésüket a VALICY nevű eszközükkel. Végül, de nem utolsósorban, Mohamed Abdelaal (Software AG, kutató) beszélt az automatizált adattisztítás kihívásairól, és bemutatta innovatív megközelítésüket erre a problémakörre.

A hivatalos előadások után a résztvevők közös hálózatépítésben vehettek részt, miközben pizzát és italokat fogyaszthattak.

Vitarex - informatikai megoldások komplex igények szerint

Kulcsrakész szoftver rendszereket építünk az általad választott platformon: legyen az webapp, weboldal, felhős alkalmazás, mobil app vagy klasszikus asztali szoftver. Megvalósítjuk vadonatúj ötleteidet, karbantartjuk és új életet varázsolunk a régi szoftvereidbe, mesterséges intelligenciával tuningoljuk új vagy meglévő alkalmazásaidat. 25 éve vagyunk Ügyfeleink megbízható partnerei.