1. Kezdőoldal
  2. Dokumentációk
  3. Stefánia rendszergazdai t...
  4. Biztonsági mentés, vissza...
  5. Adatok mentése

Adatok mentése

Minden, a programban tárolt adat, valamint a beállítások is az adatbázisban vannak, tehát kizárólag ezek szakszerű mentéséből tudunk adatokat visszaállítani. Pusztán az adatbázis fájlok lemásolása az adatok megsérülését okozhatja! A programfájlok között semmilyen adatok nincsenek, így azok mentése nem szükséges.

Mentés program használata

A Mentés program teljes körű, titkosított, tömörített mentést végez, és ebből az adatokat bármikor vissza tudjuk állítani. Amennyiben a Stefániához adott Mentés program valamilyen oknál fogva nem felel meg a mentési stratégiájuknak, akkor kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot.

A mentések minden esetben titkosításra kerülnek, így védettek az illetéktelen személyek hozzáférésétől.

SQL Server beépített mentési lehetőségeinek használata

A mentés program minden esetben egy komplett mentést végez az adatbázisról, de ez nagy méretű adatbázis, és korlátozott hardveres lehetőségek mellett nem minden esetben ideális. Ilyen esetben használható az SQL Server gyári mentési képességei is, pl. az inkrementális mentés. Erről a lehetőségről bővebben az SQL Server hivatalos dokumentációjából lehet tájékozódni:

Figyelem!

Az SQL Server mentések nem szakszerű beállításából fakadó adatvesztésért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Tipp

A védőnők (jobb híján) általában egy pendrive-ra mentenek, mint külső adathordozóra. Ez azonban magában rejti azt a veszélyt, hogy kézi beavatkozást igényel (be kell dugni a pendrive-ot a gépbe), ezért nem teljesen megbízható. Az adatok biztonsági mentése ideális esetben egy külső, hálózati meghajtóra történik, pl. NAS-ra, vagy egy távoli (felhős) tárhelyre.

Segíthetünk?