1. Home
  2. Docs
  3. Társasház projekt
  4. Könyvelés
  5. Könyvelési funkciók

Könyvelési funkciók

Válasszuk ki a kezelni kívánt társasházat, majd kattintsunk a Házkezelő menü Könyvelési funkciók (1.) menüpontjára. Megnyílik a Naplófőkönyv (2.). Itt láthatjuk milyen pénzmozgások történtek, melyik számlán.

Állítsuk be a kívánt időszakot (3.), majd kattintsunk a Lekérés (4.) gombra. A megjelenített időszakot nyomtathatjuk (5.), lezárhatjuk (6.). Megnézhetjük a kiválasztott lezárt évet. (7.)

Naplófőkönyv

Az Analitikák (1.) fülön is a pénzmozgásokat követhetjük nyomon, de kiválaszthatjuk melyik számlához tartozó adatokat szeretnénk látni. A legördülő menüből válasszuk ki a számlát (2.), állítsuk be az időszakot (3.), majd kattintsunk a Lekérés (4.) gombra.

Analitikák

Mindkét oldal a NAV-tól kérdezi le a számla adatokat (1.). Használatukhoz az Alapadatok menüpontban be kell állítani a NAV kapcsolódási adatokat. (Bővebben itt.)

A lekérdezett számlák táblázatos formában jelennek meg. (2.) A program piros színnel jelzi azokat, amelyeket még nem könyveltünk. A Könyvelés gyorsgombbal (3.) ezt innen is megtehetjük.

Vevői számlák

A Szállítói számlák (1.) oldal csak annyiban különbözik a Vevői számláktól, hogy itt van lehetőségünk kézzel is felvenni új számlát (2.).

Szállítói számlák

 A funkció használata banki import kivonat fájlok feldolgozását teszi lehetővé, áttekintő táblázatos formában.

Nyissuk meg a Bank import (1.) fület. Kattintsunk a közepén lévő szövegre (2.) Keressük meg a gépünkre letöltött fájlt, töltsük fel.

Bank import

A megnyíló ablakban válasszuk ki a fájl típusát. (1.) Majd kattintsunk a Feldolgozás (2.) gombra.

Fájl feltöltése

A program ellenőrzi van-e olyan bankszámla a házhoz, mint amelyik a feltöltött fájlban szerepel. Ha nincs, lehetőséget biztosít arra, hogy felvegyük (1.). Egyszerre több tételt is tudunk így könyvelni. Kattintsunk a Bankszámla felvétele házhoz (1.) gombra.

Bankszámla felvétele a házhoz

A felugró ablakban töltsük ki a számla adatait (1.), majd kattintsunk a Mentés (2.) gombra.

Bankszámla házhoz rendelése

A program felismeri, ha például a közleményben Közös költség van, és a 7130 jogcím alá próbálja felvenni az adott tételt (1.).

Banki importból betöltött adatok

How can we help?