1. Home
  2. Docs
  3. Társasház projekt
  4. Társasházak kezelése
  5. Közgyűlés

Közgyűlés

A Házkezelő menü Közgyűlés (1.) menüpontja segítségünkre van a közgyűlések teljes lebonyolításában, dokumentációjának elkészítésében.

Amikor kiválasztjuk a Közgyűlés menüt (1.), egy jelenléti ív nyílik meg az albetétek, és a hozzájuk tartozó tulajdonosok listájával, megjelenítve a tulajdoni hányadot is (2.). Ha a Jelenléti ív nyomtatása (3.) gombra kattintunk, a program létrehoz egy aláírásívet.

Jelenléti ív készítése

Válasszuk ki A Közgyűlések (1.) fület az oldalon. Itt láthatjuk az eddig megtartott közgyűléseket (2.), és létrehozhatunk egy Újat is (3.).

Közgyűlések kezelése

Új közgyűlés létrehozásakor, az alábbi űrlap nyílik meg:

Új közgyűlés felvétele

A Legördülő menüből válasszuk ki a közgyűlés típusát (1.), majd értelemszerűen töltsük ki az adatokat. Végül vegyük fel a napirendi pontokat, és a hozzájuk tartozó határozatokat is. (2.) Újabb napirendi pontokat, az Új napirendi pont (3.) gombra kattintva tudunk hozzáadni a dokumentumhoz. Ha elkészültünk, kattintsunk a mentés gombra (4.)

Figyelem!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

A mentés után megjelenik az új közgyűlésünk, a Közgyűlések fülön. Láthatjuk, hogy ez egy Elkezdett közgyűlés (1.). A Meghívó nyomtatása gombra (2.) kattintva elkészíthetjük azt a nyomtatványt, amellyel a tulajdonosokat értesítjük.

Új közgyűlés

A közgyűlés levezetéséhez kattintsunk a Megnyit gombra. (3.)

A megjelenő ablakban látjuk a felvett napirendi pontok listáját (1.). Táblázatos formában az albetétek, a hozzájuk tartozó tulajdonosok és a tulajdoni hányad is megjelenik (2.) A jelölő négyzetekbe tett pipákkal rögzíthetjük a jelenlétet. (3.)

Ha a felvett határozatokon módosítani szeretnénk, kattintsunk a Határozati pontok módosítása gombra (4.) Az átláthatóság érdekében bekapcsolhatjuk a Csak jelenlévők mutatása gombot is (5.), ekkor azokat nem mutatja a rendszer, akik nem vesznek részt a közgyűlésen.

Miután bejelöltük a jelenlévőket, a jobb alsó sarokban látható Következő oldal gombbal (6.) tudunk tovább lépni.

Figyelem!

Ha nincs meg az 50%-os tulajdoni hányad, a rendszer figyelmeztet, hogy a közgyűlés határozat képtelen. A figyelmeztetésben megjelenő gombbal le lehet zárni.

Az új oldalon rögzíteni tudjuk a napirendi pontokhoz tartott szavazások eredményét. (1.) A tulajdonosok a jelenléti íven kapott sorszámokkal szerepelnek. Azonnal megjelenik az összesítés is. (2.) Szintén a Következő oldal gombbal léphetünk tovább. (3.)

Szavazás rögzítése

Az utolsó oldalon az Eredményt láthatjuk. Kattintsunk a Mentésre (1.)

Eredmény

A Közgyűlések fülön azt látjuk, hogy ez egy befejezett közgyűlés (1.), és el tudjuk készíteni innen a jegyzőkönyvet is (2.)

Jegyzőkönyv készítése

A megjelenő nyomtatvány kitöltése:

  1. Jelenlévők importálása gomb: A jelenlévők listáját beilleszti a program
  2. Extra szöveg hozzáadása gomb: A közgyűlés közben elhangzó hozzászólásokat tudjuk rögzíteni a gombok használatával.
  3. A szövegmezőkbe kattintva nyomtatott betűkkel írjuk be a tisztségviselők nevét.
  4. Mentés gomb
Jegyzőkönyv kitöltése

Az elkészült jegyzőkönyv nyomtatható, vagy akár QR kóddal is letölthető.

Jegyzőkönyv

How can we help?