1. Kezdőoldal
  2. Dokumentációk
  3. Stefánia kezdőlépések
  4. Gyermek gondozás
  5. Fokozott gondozás, veszélyeztetettség

Fokozott gondozás, veszélyeztetettség

Figyelem!

A területi védőnők havi jelentése az itt rögzített adatok alapján (is) készül, tehát fokozottan figyelni kell azok pontosságára (dátum, veszélyeztetettség típusa)!

A Stefániában bármely gondozotthoz van lehetőség tetszőleges veszélyeztetettség, illetve fokozott gondozás felvételére. A gyermek nevén duplán kattintva nyissuk meg a gondozási füzetet, majd az Oldalak közül válasszuk a Veszélyeztetettséget. Itt a megszokott módon, az Új gomb megnyomásával vehetünk fel új bejegyzést.

Először válasszuk ki a veszélyeztetettség típusát (1.), majd adjuk meg a kezdetét (2.). A veszélyeztetettség megszűnését később bármikor ki lehet tölteni. Gyerekeknél a veszélyeztettség oka (3.) lehet például egy betegség (BNO szótárból választva), vagy szabad szöveg (pl. „Rossz szociális helyzet”). Hogy az ok mögött melyik szótár nyíljon meg, a Veszélyeztetettség jellege gombokkal választhatjuk ki (4.).

Veszélyeztetettség füzetlap képernyőkép
Új veszélyeztetettség rögzítése egy gondozotthoz

Tipp

Amennyiben egy veszélyeztetettségi tényező megszűnik, akkor a veszélyeztetettséget ne töröljük le! Elég csak a Vége dátumot kitölteni. Így a későbbiekben is megmarad az információ, hogy a gondozott korábban milyen okból volt veszélyeztetett.

Tipp

A gondozottak veszélyeztetettségeit a gondozottak listáján (főregiszteren) is meg lehet jeleníteni, így gyors áttekintést kaphatunk a veszélyeztetett gondozottakról. A részletekért kattintson ide!

Segíthetünk?