1. Kezdőoldal
  2. Dokumentációk
  3. Stefánia kezdőlépések
  4. Gyermek gondozás
  5. Státuszvizsgálatok és szülői kérdőívek

Státuszvizsgálatok és szülői kérdőívek

Tipp

A jövőben tartandó státuszvizsgálatokról lehetséges tervet készíteni, valamint ez alapján egy vagy több gondozottnak egyszerre értesítőt is küldeni. Kattintson ide a részletekért!

A gondozási csoportok közül válasszuk a Gyermek gondozást, majd a gyorskereső segítségével keressük meg azt a gyermeket, akinek a státuszvizsgálatot rögzíteni szeretnénk. A gyorsgombok közül kattintsunk a Státuszok és szülői kérdőívekre.

Tipp

Vannak olyan életkorok, amikor csak státuszvizsgálat, vagy csak szülői kérdőív felvételére van lehetőség.

A gondozási füzet alsó részén ki tudjuk választani, hogy melyik életkorhoz tartozó státuszvizsgálat és szülői kérdőív adatait szeretnénk rögzíteni. Az életkor kiválasztása után, az ablak tetején lévő Negatív státusz gombokkal előre kitölthetjük a vizsgálat eredményeit, így csak az eltéréseket (pozitív státuszokat) kell megadnunk. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy az eltérést jelölő szövegekre egyszerűen rákattintunk.

Státuszvizsgálat, életkor kiválasztása képernyőkép
A kívánt életkort kiválaszthatjuk közvetlenül a jobb alsó sarokban lévő kis nyílra kattintva is.

Tipp

A gondozási füzetben a negatív státuszok zölddel, a pozitív státuszok pirossal vannak kiemelve. A nyomtatványon a pozitív státuszok vastag, aláhúzott betűkkel vannak jelölve.

Az oldal tetején van két pipa:

  • Automatikus betétlap: Kipipálása esetén a mért értékek, valamint az eltérések és a megjegyzés automatikusan rákerül a gyermek betétlapjára.
  • Automatikus munkanapló: Kipipálása esetén a munkanaplóban automatikus bejegyzés készül a szűrővizsgálati eseményről.

A szülői kérdőív után lehetséges a mért értékek megadása. Ezek alapján automatikus percentil számítás is történik.

Figyelem!

A mért adatok rögzítésénél különösen figyelni kell a pontos begépelésre. A program a láthatóan hibás adatok (pl. 101 kg-os 15 hónapos kisded) rögzítését nem engedi.

Státuszvizsgálat, negatív és pozitív státuszok képernyőkép
A negatív státuszok zölddel, az eltérések pirossal vannak jelölve

A státuszlap és szülői kérdőív kitöltése után a szokásos helyen, a gondozási füzet alján lévő Mentés gombra kell kattintani a dokumentáció elmentéséhez.

Tipp

A rögzített státuszvizsgálatokat a gondozási füzetben lévő Nyomtatás gombbal, vagy a Gyorsgombok között lévő (Ny) Státuszok és szülői kérdőívek gyorsgombbal lehet kinyomtatni.

Segíthetünk?